Traditionally, one who would like to acquire a suit needs to visit the house of a tailor. In this perspective, by preserving the ancient villa impression, customers feel of being in a house and in a tailor shop.

The 3 storeys house contains 3 major entities: The first floor being the actual store. Essentially, customers are welcomed with ready-to-wear clothing and accessories. A bar with sittings accentuate the atmosphere of a gentlemen café & salon. The second floor is reserved for conversation between important customers and the tailor. Here is discussed fabrics, buttons, collars, shoes for the perfect suit. The third floor is the office. The manager and staff offices are all gather on one floor benefiting of a common meeting room and a large outdoor terrace.

The aesthetic and the interior aim to preserved the existing classic ambiance of the house. It is enriched and subtly combined with contemporary touches to tone with the traditional know-how and young mindset of the brand. The vertical staircase with all centered master rooms of each floor is refreshed in white with classical ornaments and carefully selected furniture. Whereas all surrounded small rooms convey rather an exclusive and refine feeling. The house of the tailor from Answi&Brian in Guangzhou is reviving the old fashion into a trend by merging traditions with tastes.

A&B Bespoke Tailor Villa

Location: Guangzhou
Size: 410 sqm
Status: under construction
Client: Answi&Brian

Traditionally, one who would like to acquire a suit needs to visit the house of a tailor. In this perspective, by preserving the ancient villa impression, customers feel of being in a house and in a tailor shop.

The 3 storeys house contains 3 major entities: The first floor being the actual store. Essentially, customers are welcomed with ready-to-wear clothing and accessories. A bar with sittings accentuate the atmosphere of a gentlemen café & salon. The second floor is reserved for conversation between important customers and the tailor. Here is discussed fabrics, buttons, collars, shoes for the perfect suit. The third floor is the office. The manager and staff offices are all gather on one floor benefiting of a common meeting room and a large outdoor terrace.

The aesthetic and the interior aim to preserved the existing classic ambiance of the house. It is enriched and subtly combined with contemporary touches to tone with the traditional know-how and young mindset of the brand. The vertical staircase with all centered master rooms of each floor is refreshed in white with classical ornaments and carefully selected furniture. Whereas all surrounded small rooms convey rather an exclusive and refine feeling. The house of the tailor from Answi&Brian in Guangzhou is reviving the old fashion into a trend by merging traditions with tastes.

A&B Bespoke Tailor Villa

Location: Guangzhou
Size: 410 sqm
Status: under construction
Client: Answi&Brian